Je kan ook meteen gaan zoeken in het overzicht van de voorbije jaren...

Dit is de lijst voor 2019...

Bijsnijden met gewenste verhoudingen (Week 04)

Bij het afdrukken of publiceren op een website, heb je vaak vaste beeldverhoudingen nodig. Voor afdruk bijvoorbeeld 3 op 2 en op sites 4 op 3 of 16 op 9. Je kan dan vanuit je originele foto een uitsnijding maken in de gewenste verhoudingen.

Je kan dat met het programma PhotoFiltre 7 op de pc of on-line op een website. Hoe je dat doet lees je in dit bijgaand document.

Document

Bron: zie document

Windows 10 nuttige tegels...(Week 03)

Als Windows 10 gebruiker maak je hopelijk regelmatig gebruik van tegels en blijft het niet bij de snelkoppelingen op het bureaublad. Hierbij een paar tips om nuttige tegels toe te voegen.

1. Tegel voor oudere (verborgen) programma’s .

Heb je regelmatig het Configuratiescherm of de DOS-prompt nodig of beheer je een lokale webserver? Klik dan op het vergrootglas in de taakbalk en zoek naar de trefwoorden “Configuratiescherm”, “Opdrachtprompt” of “IIS”.
Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het gevonden resultaat en kies in het menu voor “Aan start vastmaken”.

gt

2. Tegel voor bepaalde instelllingen .

Is er een instelling die je regelmatig wenst aan te passen, zoals de helderheid of de tekst-grootte van het beeldscherm? Zoek dan bij Instellingen naar de juiste categorie.
Klik erop zodat je links een overzicht menu ziet staan.
Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de gewenste instelling en kies in het menu voor “Aan start vastmaken”.

gt

Plaats de nieuwe tegel dan eventueel in een groep waar hij gemakkelijk te vinden is…

Bron: Internet (Tips en Trucs Windows 10)

Smartphone scherm op Windows 10 PC/laptop...(Week 02)

Heb je mooie foto’s of spelletjes op je smartphone staan, maar had je liever een groter scherm. Projecteer dan je smartphone scherm op je laptop of Pc. Beide toestellen moeten wel via hetzelfde netwerk verbonden zijn. Ga als volgt tewerk…

STAP 1 / OP DE SMARTPHONE

Ga naar de PlayStore en typ in het zoekvak “Airdroid”. Kies de Airdroid 4 en installeer de app.

gt

Open dan de App. Ga bovenaan verder zonder een account aan te maken. Dat zal dan enkel werken via je lokaal netwerk. Kies voor Airdroid Web

gt

STAP 2 /OP DE PC

Ga naar je PC, open de browser en surf naar het IP adres dat de smartphone laat zien. Dit is bijvoorbeeld http://192.168.0.100:8888/.

gt

De browser stuurt nu een bericht naar de smartphone, en daar moet je de vervinding accepteren. Er verschijnt nog niets in de browser, maar je moet op het icoontje “Screenshot” klikken en dan verschijnt de smartphone.

gt

Zet nu eventueel op “Volledig Scherm”

gt

Daar geraak je weer uit met de ESC-toets.

Bron: Internet